DINO JE 'VAKI, DINO JE 'NAKI…: Razriješen predsjednik i članovi Skupštine JP Televizija Kantona Sarajevo, Bilsena mijenja Mirvada…

Skupština Kantona Sarajevo je jučer u nastavku sjednice donijela odluku o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zajedničkoj izgradnji kompleksa objekata, sportsko-rekreativni centar sa otvorenim bazenom i pratećim sadržajem i platformom iznad rijeke Dobrinje, između KS-a i Općine Novi Grad Sarajevo

  • Politika

  • 24. Jan. 2019  24. Jan. 2019

  • 0

Usvojeni su i Prijedlog odluke o potvrđivanju razrješenja predsjednika i članova Skupštine JP „Televizija Kantona Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo zbog isteka mandata, te Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja vršilaca dužnosti predsjednika i članova ovog javnog preduzeća.

Podršku većine zastupnika nije dobio Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo za 2017. godinu.

Zastupnici su također na sjednici dali saglasnost za zaključenje Anexa br.1 na osnovni Ugovor o zakupu poslovnog prostora između ugovornih strana: Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kao zakupodavca i Kantona Sarajevo (Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, Ministarstva zdravstva i Kantonalne javne ustanove „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“) kao zakupca.

Cilj je, kako je istaknuto, pronalaskom adekvatnog rješenja za zgradu Doma u Nahorevu odgovoriti minimalnim uslovima neophodnim za funkcionisanje ustanove.

Na sjednici je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković podsjetio zastupnike da je CIK na sjednici 10. januara donio odluku o prestanku mandata zastupnicima Mirvadu Kuriću iz stranke SBB i Edinu Forti iz Naše stranke, a mandat je dodijeljen kandidatima sa listi ovih stranaka Bilseni Šahman i Elvisu Vreti koji su položili svečanu zakletvu.

Konaković je najavio da će sjednica biti nastavljena danas.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...