I DALJE JE SVJETSKI HIT: Humus, ovaj put posni, sa paradajzom i paprikom

Malo drugačiji recept...

  • Gastro

  • 28. Jan. 2019  28. Jan. 2019

  • 0

SASTOJCI:

250 gr leblebija iz konzerve

2 kašike maslinovog ulja

4-6 komadića sušenog paradajza u ulju

2 čehne bijelog luka

1 kašika tahini paste

1 kašičica mljevene paprike

1 kašičica ljute papričice

so

biber

PRIPREMA:

Leblebije saperite, ocijedite i sameljite u multipraktiku sa tahini pastom.

Dodajte maslinovo ulje, sušeni paradajz, mljevenu i ljutu papriku pa umiješajte sitno sjeckani bijeli luk i još jednom sameljite.

Dobro promiješajte i posolite.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...