SVI SE VALJAJU OD SMIJEHA, SAMO RADONĆIĆ NE KUŽI U ČEMU JE FOL: Lider SBB-a pomiješao značenja riječi šarmantan i nonšalantan!

Dakle, ili nam Radončić poručuje da je on ljupko razgovarao s Izetbegovićem oko formiranja vlasti i da umiljato prati pregovore oko formiranja vlasti, ili prije da ne zna značenje riječi šarmantan. Riječ na koju je Radončić vjerovatno mislio je “nonšalantan” koja znači ležeran, opušten.

  • Mini market

  • 31. Jan. 2019  31. Jan. 2019

Iako sam za sebe voli tvrditi da je vrhunski intelektualac, od lidera SBB-a Fahrudina Radončića navikli smo već  slušati skroman vokabular i brojne gafove koji pokazuju da je njegove cjelokupno obrazovanje, u najboljem slučaju, puno rupa.

Nove urnebesne izvale Radončića pokazuju da on očigledno ne zna značenje i nekih svakodnevnih i često korištenih riječi u našem jeziku. S obzirom da mu se očigledno svidjelo kako zvuči, Radončić je u posljednjim javnim istupima počeo često upotrebljavati riječ “šarmantno”. Tako je prema vlastitim tvrdnjama, između ostalog, šarmantno razgovarao s Bakirom Izetbegovićem, šarmantno pratio čitav proces oko formiranja vlasti, bio je šarmantan u intervjuu... Šarmantan od riječi šarm potiče iz francuskog jezika (charmant) i ima značenja dopadljiv, zanosan, mio, ljubak, umilan..

Dakle, ili nam Radončić poručuje da je on umilno razgovarao s Izetbegovićem oko formiranja vlasti i da dopadljivo i umilno prati pregovore oko formiranja vlasti, ili prije da ne zna značenje riječi šarmantan.  Riječ na koju je Radončić vjerovatno mislio, a što se moćže zaključuti iz konteksta, jeste također francuska riječ  “nonšalantan” koja znači ležeran, opušten.

A da nije u pitanju tek obični gaf, nego očito neznanje značenja ovih pojmova, što samo za sebe govori o obrazovnom i kulturnom nivou Radončića, pokazuje činjenica da je on u navedenom konktekstu u više javnih istupa koristio riječ šarmantan.

I dok se građani BiH cijepaju od smijeha zbog Radončićevog blamiranja, koje je u čaršiji uveliko postalo tema pošalica, postavlja se pitanje kako niko od silnih članova SBB-a i intelektualaca kojima se navodno okružio, Radončiću ne skreće pažnju na njegovo urnebesno neznanje?

Ova činjenica zapravo govori mnogo o stanju u samom SBB-u  i Radončićevim saradnicima, tj. da su ljudi kojima se okružuje očigledno poslušni podanici koji u zamjenu za određenu korist bespogovorno izvršavaju šefove naredbe i  obraćaju um se s divljenjem i u superlativima, ne usuđujući se, dakako, uputiti mu nijedan zdravorazuman savjet, a kamoli kritiku. 

Stoga, ne treba da čudi što je Radončić koji je doživio potop na izborima, što ni najmanje nije iznenadilo njegove oponente, pred izbore bio ubijeđen da će ući u Predsjedništvo BiH i imati najjaču stranku. To su mu, naime, najavljivali svi njegovi bliski saradnici, od Adisa Arapovića koji je pružao svoje čuvene “stručne” analize i istraživanja do gatara koje Radončić redovno posjećuje.

Građani mu se za to vrijeme mogu slatko smijati.

U nastavku pogledajte video koji pokazuje da je Radončić u pola sata četiri puta pogrešno koristio epitet šarmantan. 

Radončić n1 from Selma on Vimeo.

(S.B.)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...