MOGU I S NOGU: Piroške, i bolje i jeftinije nego u pekari

Piroške su veoma mekane i iako se prže na ulju, ne upiju previše masnoće

  • Gastro

  • 15. Feb. 2019  15. Feb. 2019

  • 2

SASTOJCI:

3 jajeta 

3 žlice ulja 

6 žlica mlijeka 

150 gr sira 

1 prašak za pecivo 

370 gr brašna 

malo soli

PRIPREMA: 

1. U posudi pomiješajte jaja, ulje i mlijeko. 

2. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo. 

3. Smjesu posoliti, pa dodati izmrvljeni sir i brašno sa praškom za pecivo. Zamijesite tijesto. 

4. Ne trebate čekati da se tijesto digne, već pržite odmah. 

5. Tijesto izvaditi na pobrašnjeni stol pa ga valjkom razvući na 1 cm debljine. 

6. Isjeći željeni oblik i pržiti u zagrijanom i dubokom ulju. 

7. Pržene piroške vaditi na salvetu da se iscijede od viška masnoće. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...