NIJE SKUPO, ALI JE ZATO VRHUNSKI: Danas bi mogli napraviti piletinu sa ovim povrćem...

Umjesto klasične kombinacije krompira probajte napraviti piletinu pečenu u rerni sa karfiolom

  • Gastro

  • 03. Mar. 2019  03. Mar. 2019

  • 0

SASTOJCI:

4 bataka sa karabatakom 

3 kašike maslinovog ulja 

4 šolje cvjetova karfiola 

12 čehni bijelog luka 

PRIPREMA: 

1. Piletinu operite i osušite. 

2. U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa popržite piletinu sa obje strane dok ne porumeni. 

3. Izvadite iz tave pa na njoj popržite karfiol i neoguljene čehne bijelog luka. 

4. Prebacite u tepsiju zajedno sa piletinom i pecite 25 minuta na 200 stepeni. 

(SB/Domacica.com)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...