HIPOKRATOV SLJEDBENIK: „Umjesto da spavam, moram da radim...“

Kako je ljekar sa UKC Tuzla na svom Facebook profilu prokomentarisao stravičnu saobraćajnu nesreću koja se sinoć dogodila kod Srebrenika

  • Hronika

  • 07. Okt. 2013  07. Okt. 2013

„U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećavam da ću svoj život staviti u službu humanosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka“, stoji u Ženevskoj zakletvi ustanovljenoj 1948. godine na Međunarodnom savezu liječničkih društava u Ženevi, piše Druga.tv.

Da se članovi liječničke profesije ponekada ne pridržavaju navedenog, govori izjava ljekara zaposlenog na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli (ime poznato redakciji Druga.tv). Naime, saznavši za saobraćajne nesreće koje su sinoć, nažalost, odnijele dva mlada života, te donijele nekoliko povrijeđenih, na svom Facebook profilu „savjesni“ ljekar je napisao slijedeće:


„Eto, umjesto da spavam idem raditi jer je nekome palo napamet da da gas i eto ga saobraćajka samo 9 ljudi.“


Normalno je da ljekari i pripadnici drugih profesija između sebe komentarišu dešavanja na poslu, ali javne izjave ovog tipa i u ovim okolnostima su za svaku osudu. Objavljenog statusa se zgrozila i čitateljka, koja je poslala spornu Facebook konverzaciju, te je, između ostalog, kazala da je ovo javno sramoćenje UKC Tuzla od strane neodgovornih pojedinaca.

loading...

trenutak ...