I ONI KOJI SU NA DIJETI OVO ĆE JELO OBOŽAVATI: Danas pravimo „kraljevsku“ pileću salatu, nema joj ravne…

Naš današnji srednje kalorični obrok priprema se za 50 minuta, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 26. Mar. 2019  

  • 0

SASTOJCI

600 g pilećeg filea

1 lovorov list

1 veliki mang

50 g zlatnih grožđica

150 ml light majoneze

1 kašičica curryja

1 kašičica mljevene ljute paprike

15 ml soka od limuna

30 g pinjola

sol

PRIPREMA

Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Stavimo ih u lonac s vrelom vodom, dodamo lovorov list, posolimo i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta. Gotovu piletinu ostavimo da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala.

Za to vrijeme očistimo mango tako da mu prvo odrežemo krajeve, zatim ga ogulimo, a meso skinemo sa koštice zarezujući oštrim nožem tik uz nju.

Čisto meso manga narežemo na trakice i premjestimo u veliku zdjelu.

Ohlađenu piletinu izvadimo ja iz vode, ocijedimo je, narežemo na trakice debljine 1 cm, te je zajedno s grožđicama dodamo u zdjelu s mangom.

U zasebnu zdjelu stavimo majonezu, dodamo curry prah, mljevenu crvenu ljutu papriku, sok od limuna, te sve zajedno dobro izmiješamo.

Dobiveni umak stavimo preko mješavine s piletinom, dodamo pola količine pinjola i nježno izmiješamo sastojke.

Gotovu salatu složimo na tanjure, ukrasimo preostalim pinjolima i poslužimo.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...