BRZO, LAGANO, JEDNOSTAVNO, A NE DEBLJA…: Danas pravimo savršenu puretinu na salatu s mozzarellom, niko joj ne može odoljeti…

Ako želite pojesti nešto lagano i super ukusno, a da sve bude brzo gotovo, ovo je recept za vas…

  • Gastro

  • 29. Mar. 2019  

  • 0

SASTOJCI

pureća prsa, 500 g

zelena salata, 1 glavica

kečap, 1 žlica

senf, 1 žlica

med, 1 žličica

sir mozzarella, 150 g

kukuruz iz konzerve, 100 g

ekstra djevičansko maslinovo ulje

balzamični ocat

sol i papar

PRIPREMA

Salatu očistimo, operemo i narežemo na kratke trakice. Pureća prsa operemo, osušimo kuhinjskom krpom i narežemo na šire trakice.

U zdjelu stavimo kečap, dodamo senf, med, žlicu maslinovog ulja, posolimo, popaprimo, izmiješamo pjenjačom, dodamo meso, promiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta.

Za to vrijeme u zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo balzamički ocat, sol, papar, te sve zajedno izmiješamo pjenjačom.

Marinirano meso prepržimo u neprijanjajućoj tavi bez masnoće, te ga maknemo s vatre na toplo.

U zasebnu zdjelicu ulijemo dvije žlice balzamičkog octa, žlicu maslinovog ulja, posolimo i poparimo, te pjenjačom izmiješamo sastojke.

U zdjelu sa salatom dodamo mini mozzarellu, kukuruz iz konzerve, pripremljeni dressing i izmiješamo sastojke.

Salatu sa sirom stavimo na tanjure, po njoj poslažemo prženo meso i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...