VASKOVIĆ ŽESTOKO UDARA: "Bajiću, Borković je odnio porodici Dragičević prljavu nagodbu, ali Ko je njen Kreator i Ko je poslao Borkovića da je odnese"?!

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 07. Apr. 2019  

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i, zajedno sa Milanom Tegeltijom, predsjednikom VSTS, šef Pravosudne mafije, konačno se oglasio u javnosti, ali govoreći o transparentnosti rada tužilaštava i ističući "da je Strateški cilj tužilaštava Republike Srpske - jačanje transparentnosti".

On je, koje li drskosti, rekao “da je jačanje transparentnosti u radu tužilaštava jedan od definisanih strateških ciljeva tužilačkog sistema Srpske”. 

Naravno, Bajić nije ni pomenuo da bi definisani ključni cilj tužilačkog sistema trebalo da bude borba protiv zločinačkih organizacija, a ne služenje istim, što je njegovih ruku djelo.

Predug je niz Bajićevih zločina, a jedan od najvećih je donošenje Naredbe o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS, a da, pri tom, nisu provedene nikakve istražne radnje. 

Štaviše, pomenuta Naredba prepuna je falsifikata, podvala, potpuno nemogućih situacija - poput one da David Dragičević u noći 18.03., kada je optet, u jednom trenutku bude na dva različita mjesta, o čemu sam već pisao. (vidi dodatak)

Bajić se, izvan svake razumne sumnje, nalazi pri samom vrhu Pribeove Liste, kao jedna od osoba čiji rad će biti pod lupom Rajnharda Pribea, koji se nalazi na čelu Inicijative EU za pojačano praćenje svih organa u lancu vladavine prava u BiH. 

Bajić je, da radi svoj tužilački, a ne kriminalni, posao trebao već da utvrdi Ko je u maju 2018. godine osmislio dvije prljave ponude porodici Dragičević, u kojima su nuđeni krivci za Ubistvo Davida, a oni su, zauzvrat, trebali da prestanu sa Mirnim okupljanjem građana u Banjaluci?!

Osim toga, trebalo je da i utvrdi i Ko je te prljave nagodbe kreirao, a, potom, preko glasnika, jednu od njih ponudio porodici Dragičević.  

Ponuda za prljavu nagodbu je odbijena. 

Veliko je pitanje da li je Bajić bio među Kreatorima ponuda?!

Realno, bez Bajića, odnosno ukalkulisanja njegove spremnosti da ih realizuje, ta prljava nagodba nije mogla biti ni ponuđena, jer je on, kao šef Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala, nadležan za funkcionere MUP RS.

Bajić, bez sumnje, zna da je ponudu za prljavu nagodbu porodici Dragičević odnio Aljoša Borković, saradnik policije i osoba čija se uloga u zločinu zataškavanja Teškog Ubistva Davida Dragičevića treba pomno ispitati. 

Međutim, Bajić nije ništa preduzeo da bi saznao Ko je prljave nagodbu kreirao, iako se još u maju znalo za nju; Taj koji ih je kreirao vrlo precizno zna i ko su Naručioci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića.

Istraga koja se mora sprovesti o istrazi, preciznije, opstruisanju istrage o Ubistvu Davida moraće dati odgovor i na ovo pitanje, a Bajić će u toj istrazi biti jedan od glavnih osumnjičenih. 

Da podsjetim, Davor Dragičević je, kako sam to već objavio, polovinom maja dobio prvu nemoralnu, prljavu ponudu, prema kojoj bi za ubistvo njegovog sina Davida bila optužena i presuđena “dva mlađa inspektora MUP RS”. 

 


Zauzvrat, Davor je trebalo da prekine sva Mirna okupljanja građana, koje organizuje Grupa "Pravda za Davida", na Trgu Krajine, koji traže Istinu o Ubicama, Nalogodavcima Ubistva Davida Dragičevića i njihovim saučesnicima.

 

“Mi znamo još od 18.03. da su ta dva inspektora oteli Davida i odveli ga u neki stan, gdje su ga premlatili i ubili”, rekao je posrednik-Aljoša Borković, koji je Davoru tada donio prljavu nagodbu.

 

Davor je odbio bilo kakvu nagodbu i poručio da ostaje istrajan u namjeri da otkrije naručioce Ubistva i Ubice svog sina, kao i sve njihove saučesnike.

 

“Mi idemo do kraja, jer je Ubica mnogo više od te dvojice, a oni nisu naručili Ubistvo mog sina. Tražim i istrajaću na tome da se otkriju Naručioci Ubistva, Ubice i svi njihovi saučesnici. Ne postoji ni teoretska mogućnost kompromisa, jer ste mi ubili dijete”, rekao je Davor posredniku i zatražio od njega da mu se više nikada ne obrati.Upravo zbog toga Borković više nikada nije mogao prići porodici Dragičević, niti im donijeti i drugu ponudu, koja je bila osmišljena krajem maja prošle godine. 

Davor Dragičević je ranije ustvrdio da tačno zna ko su Naručioci Ubistva, Ubice i Saučesnici. Još je rekao da je David likvidiran 23.03., između 22 i 23 časa.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03., ali nisu uspjeli da ga slomiju”, rekao je Dragičević.

David Dragičević nestao je 18.03. 2018; Njegov telefon prestao je da radi u 02 časa i 40 minuta te noći.

Kreatori prljavih nagodbi, koji, bez sumnje, pripadaju Režimu i bliski su Hunti, potvrdili su prljavim nagodbama da tačno znaju ko je sve učestvovao u Ubistvu Davida Dragičevića, ko ga je naredio, ko je bio u ulozi saučesnika!

Miodrag Bajić “dokazao” da je David Dragičević u 02 časa 16 minuta 52 sekunde bio istovremeno na dva različita mjesta i na Trgu sa dvojicom “Maloljetnika” i pred kafeom “988”; Bajiću, kako je to moguće? (28.12.2018.)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...