GASTRO KRALJICA U TEPSIJI: Danas pravimo zeljanicu, kao zmiju sklupčanu

Mirisna pita sa špinatom uvijek je aktuelna

  • Gastro

  • 26. Apr. 2019  26. Apr. 2019

  • 0

SASTOJCI:

600 gr brašna 

400 ml vode 

2 kašike ulja 

1 kg špinata 

500 gr sira 

250 ml milerama 

2 jajeta 

PRIPREMA: 

1. Brašno, vodu i ulje pomiješajte i umijesite glatko tijesto. 

2. Ostavite da odstoji pola sata. 

3. Špinat dobro očistite i izrežite na trakice. Pomiješajte sa sirom i mileramom i dodajte jaja. 

4. Dobro umutite dok se smjesa ne sjedini. 

5. Razvijajte jufke što tanje možete i punite filom te zarolajte.

 6. Poredajte u namašćenu tepsiju. 

7. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...