KULINARSKI HIT DANA: Danas pravimo paprike punjene mariniranim gljivama, idealne uz pire krompir….

Naš današnji odabir za glavno jelo priprema se za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe…

  • Gastro

  • 18. Maj 2019  18. Maj 2019

  • 0

SASTOJCI

8 zelenih paprika

500 g mariniranih gljiva

1 glavica luka

20 g maslaca

1 žlica kosanog peršina

5 dl povrtnog temeljca

2 žlice škroba

1 dl vrhnja za kuhanje

8 listova gouda sira

maslinovo ulje

sol i biber

PRIPREMA

Na ugrijanu tavu stavimo maslac, malo maslinovog ulja, sitno kosani luk i pirjamo dok ne postane staklast.

Dodajemo marinirane gljive, sol i biber.

Dok se gljive pirjaju premažemo posudu za pečenje maslacem i u nju složimo očišćene paprike koje lagano solimo i paprimo.

U tavu dodajemo jušni temeljac te škrobno brašno koji razmutimo u malo vode.

Dodajemo vrhnje za kuhanje, kosani peršinov list, promiješamo te pustimo da prokuha 5 minuta.

Nadjevom punimo paprike, a na vrh svake stavljamo po krišku sira, kosanog peršina i podlijemo sa jušnim temeljcem.

Peći u rerni 30 minuta na 200 °C.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...