Državljanstvo BiH u cijeloj godini zatražilo 12 Arapa!

Pakleni plan o doseljavanju 500.000 Arapa mogao bi biti realiziran za nešto malo više od četiri hiljade godina!

  • Mini market

  • 29. Nov. 2013  29. Nov. 2013

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je prije nekoliko sedmica kako u BiH navodno postoji razrađen tajni plan naseljavanja 500.000 Arapa i to u roku od tri-četiri naredne godine. U naknadnom objašnjenju Dodik je rekao da je informacije o masovnom, planskom doseljavanju Arapa dobio iz „pozdanih i odgovornih institucija“, no nije precizirao o kojim je institucijama riječ.

Sticanje državljanstva BiH regulirano je posebnim zakonom, a postupak se odvija preko Vijeća ministara BiH(Ministarstvo civilnih poslova) i dva entitetska ministarstva unutrašnjim poslova.

Prema službenim informaacijaama koje smo dobili iz navedene tri institucije, zahtjev za sticanje državljanstva BiH u cijoloj 2012. godini podnijelo je 12 osoba porijekom iz arapskih država, a u prvih deset mjeseci 2013. godine pristiglo je 11 zahtjeva.

Pod pretpostavkom da se svi pristigli zahtijevi riješe pozitivno, i da se dvogidišnji ritam pristizanja novih zahtjeva za sticanjem državljanstva BiH zadrži u u narednom razdoblju, plan o doseljavanju 500.000 Arapa bio bi realiziran za tačno 4.176 godina!

loading...

trenutak ...