IZ ZEMLJE POGUZIJA: Makedonski zapečeni sir, i meza i obrok

Topeno sirenje je tradicionalno jelo u Makedoniji koje odlično ide uz bijelo vino ili pivo

  • Gastro

  • 27. Maj 2019  27. Maj 2019

  • 0

SASTOJCI:

500 gr feta sira 

200 gr Gaude ili sličnog sira 

200 gr šunke 

200 gr šampinjona 

Bešamel sos:

50 gr putera 

3 kašike brašna 

½ litre mlijeka 

PRIPREMA: 

1. Najprije pripremite bešamel sos tako što će te otopiti puter i na njemu propržiti brašno. 

2. Dodati hladno mlijeko i miješati dok se ne zgusne. 

3. Fetu namrvite, i polovinu sira poredajte u vatrostalnu posudu. 

4. Pokrijte sa polovinom bešamela te poredajte šampinjone, šunku ili parizer, i edamer. 

5. Stavite ostali dio feta sira. Prelijte bešamelom i preostalim edamerom. 

6. Stavite u hladnu rernu koju ste uključili na 250 i pecite 30 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)     

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...