VASKOVIĆ IDE DO KRAJA: "Šikuljak koji je 'pronašao' lažnog svjedoka Marićevu, što je 'od straha zaboravila da posti', direktno zadužen za progon..."

Blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 01. Jun. 2019  01. Jun. 2019

  • 2

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

Vladan Šikuljak veoma brzo napreduje - sa pozicije komandira PS Lazarevo, gdje se kratko zadržao, napredovao je do centra - komandira PS Centar.

Vladan Šikuljak nije bilo ko - on je pronašao lažnu svjedokinju Slađanu Marić, koja je, kada je navodno čula svađu u blizini Crkvene, neki tupi udarac, pljusak u vodu, "od straha zaboravila da posti".

Zaboravna Marićeva sve to čula je navodno u noći kada je otet David Dragičević, 18.03.2018. (vidi dodatak).

Šikuljak, sada kao komandir PS Centar, "štanca" prekršajne prijave svim onim koji se usude sa sobom ponijeti papir formata A4, na kojem piše "Tegeltija ostavka" ili, pak, dignu ruku i kažu "Pravda za Davida" ili samo "Pravda"! 

Šikuljak je dio Hunte koji progoni sve one koji se usuđuju slobodno misliti svojom glavom, a nakon njegovog brzog napredovanja, potpuno je jasno iz kojih je razloga prošle godine tako brzo pronašao Marićevu, koja je "zaboravila da posti".

Nema u svemu ovom nikakve slučajnosti; Sve je vrlo organizovano, sistematski uvezano i stvoren mehanizam koji ne dozvoljava da se otkriju Naručioci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića, kao i njihovi saradnici. 

Vladan Šikuljak "pronašao" je “svjedoka” Slađanu Marić, koja je od straha “zaboravila da posti”; Pitanja za Lepira, Vreću i Kostreševića: Koliko je Zapisnika falsifikovao Harmonikaš iz Pakla i zli inspektor Siniša Kojdić? (02.09.2019.)

piše: Slobodan Vasković

1.

Kockice oko zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića se slažu lagano, ali neumitno; Polako se otkriva veo po veo velike zavjere dijela vrha MUP RS, koji pokušava po svaku cijenu zaštiti Naručioce Ubistva i Ubice Davida, kao i njihove pomagače.

Jedna od bitnih kockica jeste podatak da je Vladan Šikuljak, bivši komandir Jedinice za intervencije i aktuelni komandir Policijske stanice Lazarevo,  pronašao svjedoka Svjetlanu Marić, koja tvrdi da ju je “dana 18.03. 2018. godine oko 04,00 časa ujutro, probudila znažna buka, galama i svađa koja je dolazila spolja”. 

2.

“Svjedok je navela da je čula bijesan, histeričan glas, koji je galamio na nekoga, a  taj  koji je galamio bio je bijesan, ljut, a izgovarao je neke psovke i prijeteće riječi. Pored tog bijesnog ljutitog glasa čuo se glas još dva ili tri muškarca, koji su takođe učestvovali u tom razgovoru. Kako je svjedok navela, taj ljutiti glas i taj žamor dvojice ili trojice odmah muškaraca odmah zatim pratila su dva snažna treska, zvuka, koji su svjedoku najviše ličili na zvuk dasaka koje su bačene sa neke visine na tvrdu podlogu, a čula je dva takva zvuka, treska, koji su došli u vrlo kratkom intervalu, jedan iza drugog, da bi odmah nakon tih zvukova čula i zvuk kršnja granja, a zatim je čula da je nešto teško pljusnulo u vodu. 

 

 

 

Svjedok je navela da je taj zvuk za nju bio užasan, toliko strašan, da je odmah pomislila da je u tom trenutku neko poginuo. Svjedok je izjavila da ju je taj događaj uplašio i uznemirio do te mjere da je te nedjelje zaboravila da treba postiti. Svjedoci Cvijetić Ljilja (kćerka svjedoka Slađane Marić), te svjedoci Čavka Esad i Šikuljak Vladan navode da im je svjedok Slađana Marić, prije davanja izjave, ispričala za predmetni događaj. 

3.

Sve citirano navedeno je u Naredbi o sprovođenju istrage o Ubistvu Davida Dragičevića, koju je 28.06. potpisao Dalibor Vrećo.

Šikuljak je u cijeloj ovoj priči veoma veoma važan, jer su mi izvori iz pravosudnopolicijskih krugova potvrdili da je upravo On - Šikuljak “pronašao” Marićevu.

4.

Bitno je naglasiti da je Šikuljak sve “saznao” od svjedokinje prije njenog davanja izjave Tužilaštvu, a to je učinjeno 30.03. i 02.04.

5.

Zašto je to bitno?

Zato što je Šikuljak bio komandir Jedinice za intervenciju u vrijeme nestanka Davida Dragičevića. 

6.

On dobija  rješenje o premještaju u PS Lazarevo i preuzima novu dužnost par dana prije pres konferencije MUP-a RS održane 26.03. na kojoj je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, najgnusnijim lažima pokušao kriminalizovati Žrtvu zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Sa pozicije komandira PS Lazarevo krajem februara, najkasnije prvog marta, smijenjen je Ljubiša Batar, koji odlazi u Upravu za borbu protiv terorizma.

Njegovu funkciju privremeno preuzima zamjenik komandira PS Željko Đekić.

Logično je pitanje da li je Šikuljak sklonjen u PS Lazarevo? I ako je sklonjen, zašto?

7.

To pitanje je vrlo vrlo bitno, jer moji izvori iz pravosudnopolicijskih krugova tvrde (objavio sam to 16.08.) da su Davida Dragičevića ubili pripadnici MUP-a RS. To tvrdi i Davor Dragičević, otac Ubijenog Davida. 

8.

Likvidiran je, prema mojim izvorima iz pravosudnopolicijskih krugova, nakon šest dana zatočeništva, a naređenje za likvidaciju izdao je jedan od najviših funkcionera MUP-a RS.

Likvidiran je kako bi se onemogućilo da ikada progovori o onome što se dešavalo u tih šest dana (18.03.-23.03.), kao i o načinu na koji je otet. I zbog koga i po čijem naređenju je otet. 

Otmica Davida Dragičevića desila se nakon tuče kod Metalske škole, 18.03.2018. godine, gdje se sukobio sa petnaestak batinaša.

 

 

Otmicu su izvršili pripadnici Jedinice za intervencije Uprave policije Banjaluka.

Oni su “Dasterom” odvezli Davida Dragičevića prvo u podrum jedne Policijske stanice na teritoriji Uprave policije Banjaluka. Tu je držan par časova, nakon čega je prebačen u vikendicu nadomak Banjaluke, a potom u stan u širem centru Grada. I u vikendici i u stanu je zvjerski mučen.

U tom stanu je i likvidiran.

Nakon likvidacije njegovo tijelo je odveženo i položeno na suhu pješčanu površinu, adu, stvorenu u kanalizaciji Crkvena.

9.

Šikuljak je saslušan, prema navodima iz Naredbe o istrazi Ubistva, 25.05.2018. godine, mjesec dana prije donošenjaNaredbe o otvaranju istrage.

Šikuljaka bi trebalo saslušati zaista detaljno, jer je pitanje na koji način je on došao do svjedokinje, zbog čijeg “svjedočenja” je Tužilaštvo potpuno zanemarilo svjedočenje Jovanke Bošnjak koja odgovorno tvrdi da je bilo tuče iza Metalske škole. I da je ona tuču vidjela, preciznije - kako njih petnaestak tuče jednog mladića. 

U Tužilaštvu su u potpunosti ignorisali tvrdnje gospođe Bošnjak.

10.

Pitanje je i u kojoj je funkciji bio Šikuljak u MUP RS kada je “pronašao” svjedokinju, što, svakako, nije u opisu njegovog radnog mjesta, bilo da je bio na poziciji komandira Jedinice za intervencije ili na mjestu komandira PS Lauš.

11.

Važno je sada podsjetiti i na laži Želimira Lepira, Glavnog okružnog tužioca povodom “Svjedokinje koja je zaboravila od straha da posti”.

Lepir je, u emisji ATV-a (05.07.), otvoreno slagao javnost o tome kada je saznao za “svjedoka” koji je, kako tvrdi, u ulici Velibora Janjetovića Janje čuo (ne i vidio) “svađu tri do četiri lica”.  

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...