ČISTA EGZOTIKA: Danas pravimo savršenu tjesteninu, oduševit će vas FARFALLE ALLA PUTTANESCA

Naš današnji obrok gotov je za samo 20 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 14. Jul. 2019  

  • 0

SASTOJCI

320 g tjestenina, (farfalle)

500 g ocijeđene pelati rajčice

3 režnja češnjaka

2 žlice koncentrata rajčice

4 slana inćuna

2 žlice kapara

100 g crnih maslina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar

PRIPREMA

Pelati rajčicu ocijedimo, očistimo od središnjeg djela i premjestimo u sjekač.

Zatim u sjekač dodamo protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, slane inćune, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.

U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pripremljenu smjesu i na laganoj vatri je kuhamo 5-6 minuta.

Za to vrijeme u lonac s dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu, te kuhamo po uputama na pakiranju.

Zatim u tavu dodamo grubo sjeckane kapare i iskoštene crne masline, začinimo paprom i uz povremeno miješanje kuhamo još 3-4 minute.

Gotov umak prelijemo preko kuhane tjestenine, po želji ukrasimo i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...