KULINARSKI HIT DANA: Za samo 20 minuta napravite grčku salatu s tjesteninom i oduševite ukućane…

Idealan obrok u vrele ljetne dane...

  • Gastro

  • 16. Jul. 2019  

  • 0

SASTOJCI

450 g tjestenine (sitnije)

2 manja paradajza

1 zelena paprika

1/2 krastavca

100 g crnih maslina

1/2 glavice ljubičastog luka

100 g feta sira

1 kašika maslinovog ulja

PRELJEV

50 ml maslinovog ulja

45 ml vinskog sirćeta

1 kašika soli

1 kašika origana

Sol i biber

PRIPREMA

Skuhati tjesteninu prema uputstvu, pa je ocijediti i isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se dobro ocijedi.

Ocijeđenu pastu preliti s kašikom maslinovog ulja i sve dobro izmiješati.

U veću zdjelu staviti skuhanu i ocijeđenu pastu a sve ostale namirnice sitno isjeckane staviti preko paste.

U manju zdjelicu umutiti maslinovo ulje, vinsko sirće, oregano, sol i svježe mljeveni biber i preliti preko paste i sve nježno promiješati.

Ostaviti nekoliko sati u hladnjaku da se rashladi i ukusi sjedine.

Prije nego salatu poslužite, još jednom sve izmiješati i poslužiti kao samostalni obrok.

Prijatno!

(SB)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...