BOLJI NEGO KOD TURAKA U FRANKFURTU: Napravite kod kuće doner kebab na ovaj način

Nakon što savladate pravljenje kod kuće, nikada više nećete kupiti gotovi kebab

  • Gastro

  • 16. Jul. 2019  16. Jul. 2019

  • 0

SASTOJCI: 

1 kg pilećih prsa 

12 tortilja 

2 luka 

1 kašika paradajz pirea 

1 kašika majčine dušice 

5 kašika maslinovog ulja 

200 ml grčkog jogurta 

2 kašike milerama 

kopar 

1 paradajz 

zelena salata 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1. Piletinu izrežite na trakice. 2. U posudu narendajte luk pa dodajte maslinovo ulje, a potom umiješajte paradajz pire i začine, i dobro promiješajte. 

3. Pržite u vreloj suhoj tavi i punite tortilje. 

4. Pomiješajte jogurt, mileram i kopar. 

5. Salatu, paradajz izrezan na kockice i luk izrezan na listiće stavite preko piletine pa prelijte sosom od jogurta. 

6. Zamotajte i servirajte. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...