KLASIK - FANTASTIK: Za tren oka napravite domaći sataraš i oduševite ukućane…

Za 40 minuta napravite izvrstan prilog nekom mesu ili jednostavan, zaseban obrok…

  • Gastro

  • 22. Jul. 2019  22. Jul. 2019

  • 0

SASTOJCI

500 g paprike

500 g paradajza

1 glavica luka

1 kašika šećera

sol

biber

povrtni dodatak jelima

ulje

PRIPREMA

Papriku očistimo i narežemo na manje komade, paradajz ogulimo i odstranimo mu sjemenke, a luk nasjeckamo na listiće.

U tavu na ugrijano ulje dodamo luk i šećer, a kada luk omekša, dodamo i pripremljenu papriku.

Kada paprika omekša, u tavu dodamo paradajz i povrtni dodatak jelima i nastavimo pirjati sve dok tekućina ne ispari.

Kada tekućina ispari, sataraš možemo posoliti i popapriti, a zatim ga poslužiti na prepečenom kruhu i po želji dodati listić mozzarelle.

Prijatno!

(SB)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...