NAPRAVITE NAJBOLJU KLJUKUŠU U ŽIVOTU: Klasik BOSANSKE kuhinje!

Kljukušu prvo zaliti malo sa kašikicom otopljenog putera i običnim mlijekom da fino omekša, pa onda sa pavlakama. Vratiti u šporet na 5 minuta, da se sve fino upije.

  • Gastro

  • 02. Avg. 2019  02. Avg. 2019

  • 2

Sastojci:

  • 300 gr brašna
  • 200gr mljevenog mesa
  • 100ml slatke pavlake
  • 100gr kisele pavlake
  • 100 ml mlijeka
  • pola male kašikice praška za pecivo
  • začini, ulje,
  • 1 jaje
  • malo vode
  • malo putera

Priprema:

Umutiti tijesto od brašna, praška za pecivo,1 jajeta, i malu kašikicu ulja, sa malo mlijeka i malo vode.

Tijesto treba biti malkice gušće od palačinki. Zagrijati veću tepsiju, sa malo ulja u rerni. 
Pripremiti mljeveno meso, začinite sa soli, vegetom, biberom, bjelim lukom u praku, crvenim lukom u prahu, mlj.crvena paprika, i jedna velika kašika mlake vode.

Promješati dobro.

Kad se ulje u tepsiji jako zagrijalo, izliti tijesto, po tijestu nabacati mljeveno meso i peći oko 30 min dok fino ne porumeni.

Izmiješati 100 ml kisele pavlake, 100 ml slatke pavlake i par kašika mlijeka, malo posoliti. 

Kljukušu prvo zaliti malo sa kašikicom otopljenog putera i običnim mlijekom da fino omekša, pa onda sa pavlakama. Vratiti u šporet na 5 min, da se sve fino upije.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...