SPECIJALITET DANA: Na brzinu napravite slatko-slanu pizzu sa smokvama i sirom i oduševite ukućane…

Naš srednje kalorični obrok sprema se za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 09. Avg. 2019  

  • 0

SASTOJCI

600 g brašna

1 žlica suhog kvasca

1 žlica soli

350 ml vode

250 g ricotta sira

2 žlice timijana

4 smokve

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 žlice meda

PRIPREMA

U veliku posudu stavimo brašno, kvasac i sol te promiješamo.

Postepeno dodajemo vodu dok ne dobijemo smjesu za pizzu.

Zatim smjesu dobro izradimo rukama, te stavimo u posudu, pokrijemo i ostavimo na toplom da se tijesto digne.

Nakon pola sata tijesto izvadimo na radnu površinu te izvaljamo kako bi istisnuli zrak.

Zatim tijesto premjestimo u lim obložen papirom za pečenje.

Na tijesto redom slažemo sir, timijan, smokve te polijemo maslinovim uljem.

Ovako pripremljenu pizzu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 10-15 minuta.

Nakon proteklog vremena, pizzu izvadimo iz pećnice, prelijemo medom te poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...