A, SADA, SPEKTAKL…: Danas pravimo punjene paprike, tikvice, luk i paradajz, BEZ MESA…

U vrele ljetne dane kuhamo lagane i ukusne obroke, naš današnji recept je upravo jedan od takvih…

  • Gastro

  • 11. Avg. 2019  

  • 0

SASTOJCI

Paprike

Luk

Paradajz

Tikvice

Integralna i obična riža

Orasi

Vegeta

Biber

Poriluk

Crveni i crni luk

Brašno

Peršin

PRIPREMA

Potopite prethodno opranu integralnu i običnu rižu. Nakon pola sata dobro je isperite i ostavite da se ocijedi.

Izdubite luk, paradajz, papriku i tikvice.

Izdinstajte nekoliko vrsta sitno sjeckanog luka: poriluk, crni i crveni luk.

Dodajte sitno sjeckane šampinjone i sjeckane orahe. Začinite vegetom i biberom

Napunite povrće, uspite vodu u kojoj ste razmutili brašno i pospite tečnost sa začinima.

Pecite poklopljeno u rerni, a pred kraj otklopite da se zapeče.

Prijatno!

(SB)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...