RECEPT STARI, UVIJEK PALI: Danas pravimo zapečeni krompir s lukom na starinski način, nema mu ravna….

I danas smo se odlučili počastiti jelom bez mesa, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 15. Avg. 2019  

  • 0

SASTOJCI

1 kg krompira

2 glavice luka

150 g sira

350 ml vrhnja za kuhanje

350 ml mlijeka

maslac

sol

biber

muškatni oraščić

PRIPREMA

Krompir i luk ogulimo, operemo i narežemo na tanke kolutove.

Maslac rastopimo i namažemo posudu za pečenje.

Zatim krompir i luk posolimo i začinimo biberom te složimo u posudu za pečenje.

Ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.

Nakon 15 minuta, preko krompira pospemo naribani sir i pečemo dalje.

Kada je krompir omekšao, preko njega prelijemo mješavinu vrhnja za kuhanje, mlijeka, soli, bibera i muškatnog oraščića te dalje pečemo.

Nakon pola sata, krompir izvadimo iz pećnice, a zatim poslužimo uz prilog ili kao samostalno jelo.

Prijatno!

(SB)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...