VISOKOŠKOLSKI VISOKI EKSPERT: Zašto je za Konakovića Banja Luka sumnjivo inostranstvo a nije Niš, gdje je njegov dekan Rađo u ratu predavao specijalcima?!

Eto, a taman su novinari "The Financial Timesa" na sva usta ishvalili novu vlast u Kantonu Sarajevo zbog uspješne suradnje sa Banja Lukom, a jedan od lidera te vlasti Banja Luku (i manji entitet u cijelosti) tretira kao tuđinu mrskog neprijatelja i opasnog protivnika!

  • Mini market

  • 17. Avg. 2019  17. Avg. 2019

  • 1

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo nije poropustio priliku da se uključi u raspravu u valjanosti fakultetske diplome (stečene u Banja Luci) Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA-e).

Konaković, po navici i obavezi koju je sam sebi propisao, ne propušta nijednu priliku da se upetlja u pitanja iz oblasti (visokog) obrazovanja, da svisoka, pozicije vrhovnog arbitra i tumača iznese svoj sud, komentar, pravorijek o visokoškolskoj problematici.

Neupućeni, ili nezainteresirani, bi mogli pomisliti da takva samouvjerenost i prpošnost dolaze od nekoga ko je, recimo, nakon briljantne studentske karijere na Harvardu i stečenih magistrata, doktorata, odbio ponuđenu katedru i golemu plaću na Princestoneu jer ga je vukla snažna potreba da pomogne naučnoj zajednici, i društvu općenito, u svojoj ratom razorenoj domovini.

A nije, Konaković se u, najblaže rečeno, sumnjivo brzopoteznom roku, u četvrtoj deceniji života dočepao diplome na najopskurnijem i najkompromitiranijem (državnom) fakultetu, sarajevskom Fakuletu sporta i tjelesnog odgoja.

Potom se u, isto tako munjevitom roku vinuo u politička, poslovna i akademska nebesa. Sve zahvaljujući istoj političkoj, stranačkoj odskočnoj dasci koja je preferirala i lansirala Osmana Mehmedagića.

Elmedin Konaković, pored neprekidnog zasipanja javnosti, medija, poslanika svojom kompulzivnom logorejičnom demagogijom uredno i revnosno na društvenim mrežama dijeli svoja razmišljanja, savjete i umotvorine, uprkos tome što ih niko od njega niti traži, niti očekuje.

Irionizirajući aktuelne i buduće reakcije iz Stranke demokratske akcije povodom otkrića visokoškolskih inspektora iz Banja Luke da je diploma koju je tamo stekao Mehmedagić nevaljala, dakle i bezvrijedna, očitao lekciju bivšim stranačkim kolegama i poslodavcima, na svom Twitter nalogu.

"Dokazaćemo da je prvi čovjek OSA-e, jedne od najbitnijih pozicija iz kvote Bošnjaka (obratite pažnju na ovu užasnu jezičku i misaonu nezgrapnost!), legalno obučen od Srba i osposobljen za tu važnu funkciju", piše Konaković i ne zaustavlja se u svom otužnom karikiranju, toliko duhovitom da mu, Konakoviću, čitalac poželi pući od šege (šamar, šljagu).

"Naš plan je zapravo bio da naš kadar ukrade znanje od neprijatelja naše zemlje i primijeni ga u brobi protiv njih samih".

"Ovo je naše realno stanje, stanje Bošnjaka danas", lamentira i košarkaškim rječnikom "zakucava" visokoškolski visoki ekspert Elmedin Konaković.

Ali, nije to kraj, tu su i produžeci od dva puta po pet žutih minuta u formi Post scriptuma u kojema lider Naroda i pravde samu činjenicu da je prvi državni obavještajac ("iz kvote Bošnjaka", to treba ponavljati i zapamtiti) studirao u Banja Luci smatra problematičnom, zapravo neprihvatljivom.

To je za njega bezmalo identično kako kad bi "na čelu obavještajne agencije SAD-a" bio "čovjek sa fakultetom zavšenim u Rusiji", ili "u Sjevernoj Makedoniji student iz Grčke", a "Srbija na čelo stavila svršenika Sveučilišta u Zagrebu".

Eto, a taman su novinari "The Financial Timesa" na sva usta ishvalili novu vlast u Kantonu Sarajevo zbog uspješne suradnje sa Banja Lukom, a jedan od lidera te vlasti Banja Luku (i manji entitet u cjelosti) tretira kao tuđinu mrskog neprijtelja i opasnog protivnika!

Možda na fakultetu kroz kojeg je protrčao u dvokoraku nema predmet geografija (barem u mjeri u kojoj imao u onoj večernjoj školi u kojoj je filmski Bećir Kuduz proglasio Foču svojim glavnim gradom), ali bi Konaković iz opće, ili barem političke kulture morao znati da su Banja Luka i Sarajevo u istoj državi, a Skoplje i Atina, kao i Beograd i Zagreb - nisu.

Ako baš Elmedina Konakovića kopka studiranje ovdašnjih dužnosnika u "neprijateljskom okruženju", što se nije raspitao šta je Izet Rađo, dugogodišnji dekan fakulteta na kojem je on stekao diplomu, četiri ratne godine radio u Nišu i koji je predmet predavao marljivim niškim specijalcima prije nego što su odlazili u ratne pohode u Bosnu i Hercegovinu?! Niš je, ako to Konaković, ne zna u Srbiji.

P.S. Bilo bi korisno da u svojoj borbi za čistoću i visoku kakvoću fakultetskih diploma Elmedin Konaković priupita svog najbližeg stranačkog kolegu Kemala Ademovića, koji je također bio na čelu obavještajne službe AID ("iz kvote Bošnjaka") kako je i koliko dugo on boravio na sarajevskom Pravnom fakultetu i posebno pred kojom je komisijom polagao pravosudni ispit? 

loading...

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...