A, SADA, SPEKTAKL: Za samo 15 minuta napravite pravi meksički doručak i oduševite ukućane…

Tortilja je naziv za beskvasni kukuruzni kruh razvaljan u oblik palačinke i zatim pečen na vrućoj tavi, u našem slučaju nadjeven kajganom…

  • Gastro

  • 04. Sep. 2019  

  • 0

SASTOJCI

3 mlada luka

30 g maslaca

150 g crvenog graha iz konzerve

8 jaja

50 ml kiselog vrhnja

150 g gouda sira

4 tortilje

sol

PRIPREMA

Sir gaudu krupno naribamo, mladi luk narežemo na kolutiće, a jaja razbijemo u zdjelu.

U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.

Zatim dodamo jaja, posolimo ih i miješajući pečemo poput kajgane.

Tortilje premažemo kiselim vrhnjem, nadjenemo ih kajganom, posipamo kolutićima mladog luka, ocijeđenim grahom i naribanim sirom, savijemo ih i poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...