TRIK ZA NAJUKUSNIJI PIRE KROMPIR IKAD: Kuhate ga u vodi, a to je velika pogreška! Evo u čemu je tajna

Krompir je poput spužve – upija tekućinu u kojoj se kuha. Ali, voda mu ne daje nikakvu aromu…

  • Gastro

  • 04. Sep. 2019  

  • 0

Pire krumpir je pravi klasik među prilozima. Većina ga priprema tako da oguli krumpire, skuha ih u vodi pa dobro zgnječi, nakon čega doda malo mlijeka, margarina, muškatnog oraščića, soli i papra. To je osnovni recept. Međutim, profesionalni kuhari tvrde kako uz pomoć jednostavnog trika pire može dobiti još bolju aromu.

Mlijeko umjesto vode

Naime, krumpir je poput spužve – upija tekućinu u kojoj se kuha, zbog čega se kasnije može lako zgnječiti u pire. Ali, voda ne daje pireu nikakvu aromu, stoga je najbolje krumpir odmah skuhati u blago posoljenu mlijeku. Tako će krumpir odmah preuzeti dio arome i biti kremast.

alt

 

Osim toga, tijekom kuhanja dodajte malo gustina u mlijeko. Ako vam poslije bude trebalo još malo tekućine za pire, nećete morati dodavati hladno mlijeko iz hladnjaka, nego mješavinu mlijeka i gustina – to će zgusnuti i dodati aromu pireu.

 

 Savjet za gurmane

Za još intenzivniji okus možete skuhati krumpir u vrhnju za kuhanje i začiniti s malo češnjaka te svježim začinskim biljem (poput majčine dušice ili ružmarina). Mljac!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...