AKO MORA, MOŽE I BEZ SLANINE: Na brzinu napravite vegetarijanske špagete carbonara i oduševite ukućane...

Ukoliko ne jedete meso- nema problema, s ovim jednostavnim receptom opet možete uživati u popularnoj Carbonari

  • Gastro

  • 10. Sep. 2019  

  • 1

SASTOJCI

400 grama špageta

4 jaja

2 žlice sira ricotta

1 limun

100 grama smrznutog graška

100 grama špinata

PRIPREMA

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Za to vrijeme zamutite jaja u maloj posudi, začinite s malo papra, umiješajte ricotta sir te na kraju naribajte limunovu koricu.

Prije nego je tjestenina skuhana (3 minute ranije) dodajte joj grašak. Sačuvajte malo vode od kuhanja, ocijedite tjesteninu i grašak te ih prebacite u tavu.

Umiješajte jaja i špinat i pustite da se sami skuhaju u preostaloj toplini. Ako želite razrijediti jelo možete dodati i malo vode od kuhanja.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...