BOLJA NEGO IZ RESTORANA: Na brzinu napravite savršenu KAJGANU i oduševite ukućane…

Priprema savršene kajgane zahtijeva više od samog razbijanja jajeta i miješanja

  • Gastro

  • 21. Sep. 2019  

  • 0

Uz sljedeća pravila možete pripremiti savršenu kajganu – svaki put!

Koristite tavu s dnom protiv lijepljenja. Sjajna površina ključna je kako bi jaja lagano klizila po tavi.

Koristite svježa jaja.

Jaja razbijte u posudicu, nikada izravno u tavu.

Pomiješajte jaja s malo mlijeka ili vrhnja kako bi smjesa bude fina i kremasta.

Za bogatiji okus koristite maslac, nikada ulje.

Jaja pecite na laganoj vatri kako se ne bi raskuhala.

Neprestano miješajte – kajgana će tako biti mekša i ukusnija.

Jaja izvadite iz tave prije nego su gotova jer će se nastaviti kuhati još nekoliko trenutaka.

Dodajte sol neposredno prije serviranja. Ako posolite jaja dok se kuhaju sol će izvući vodu iz njih te ćete dobiti vodenastu kajganu.

Servirajte toplo.

Prijatno!

(SB)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...