ZA PRSTE POLIZATI: Danas pravimo BUTTER CHICKEN - piletinu s maslacem na indijski način…

Indijski kuhar, Simon Mahli Chalal, prvi je pripremio ovo svjetski poznato jelo u jednoj zalogajnici u New Dehliju, a ono je danas poznato širom svijeta

  • Gastro

  • 30. Sep. 2019  30. Sep. 2019

  • 0

SASTOJCI

2 fileta pilećih prsa

50 g maslaca

1 glavica luka

1/4 žličice cimeta u prahu

2 režnja češnjaka

15 g svježeg đumbira

1/2 žličice kurkume

1 žličica čili papričica u prahu

2-3 badema

220 g pelati rajčice

1 žlica koncentrata rajčice

1 jogurt

1/2 vezice korijandera

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i biber (svježe mljeveni)

PRIPREMA

Luk, češnjak, bademe i đumbir nasjeckamo, a piletinu narežemo na trakice.

U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri povremeno miješajući.

Nakon 7-8 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, češnjak, đumbir i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute, stalno miješajući.

Zatim dodamo koncetrat rajčice, maslac, kurkumu, čili u prahu, cimet u prahu, sjeckane bademe, ocijeđene pelat rajčice i izgnječimo ih i pirjamo na srednje jakoj vatri.

Nakon 3-4 minute vratimo piletinu, promiješamo da se ugrije, ugasimo vatru, ulijemo jogurt, promiješamo, rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...