BEZ TRIKOVA: Jedini način za omekšavanje žilave junetine za gulaš je ovaj...

Zaboravite na trikove s octom ili nekom drugom vrstom kiseline; za kuhanje dobrog gulaša bit će vam potrebno dva do tri sata

  • Gastro

  • 07. Okt. 2019  

  • 0

Dobar gulaš kuha se satima te na laganoj temperaturi.

Jedino uz takvu termičku obradu i najžilaviji komadi juneće lopatice će se omekšati te postati mekani i podatni.

Za kocke za gulaš obično se koriste jeftiniji komadi mesa poput lopatice i buta koji imaju manje masnoće. Možete upotrijebiti i meso od koljenice, prednje plećke ili vrata. Obvezno očistite meso od tetiva prije termičke obrade.

Želite li izvući maksimum okusa iz mesa, kocke izrezane na otprilike jednaku količinu prvo prepržite na jakoj vatri da se karameliziraju, a nakon što dodate većinu ostalih sastojaka, smanjite na laganu temperaturu i pustite da se sljube svi okusi.

Za kuhanje dobrog gulaša bit će vam potrebno dva do tri sata. Tijekom tog vremena otopit će se kolagen u mišićnom tkivu mesa, a žilave juneće kocke transformirat će se u mekane zalogaje koje možete rezati žlicom.

Pripazite i kada ćete dodati pasiranu rajčicu, limunov sok ili neki drugi vrstu kiseline. Iako kiselina pomaže omekšati sirovo meso u marinadama, tijekom kuhanja otežava ovaj postupak. Baš zato preporučuje se da se kiseli sastojci dodaju pri kraju kuhanja gulaša.

(Punkufer.dnevnik.hr)  

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...