NERVIRA VAS KAD VAM ISKAČU NEŽELJENI VIDEO SADRŽAJI, ALI TO JE I JAKO OPASNO: Zaštitite privatne podatke i u samo nekoliko klikova namjestite YouTube da sam briše povijest pregleda i pretraživanja…

Jedan od načina kako možete zaštititi privatnost dok surfate po YouTubeu je brisanje povijesti pregleda

  • HiTec

  • 08. Okt. 2019  

  • 0

Evo uputa kako namjestiti korisnički račun pri YouTubeu za automatsko brisanje povijesti pregledavanja.

Kako bi došli do povijesti pregledavanja otvorite u YouTubeu Activity controls. Do toga ćete doći ako kliknete ovu poveznicu ili ako na početnoj stranici vašeg korisničkog računa pri Googleu kliknete karticu Data & personalizations pa redom YouTube History i Manage activity.

Pod YouTube History ćete naći dvije kućice. Desna će vam pomoći odrediti hoće li i kad vaša povijest pregledavanja i pretraživanja biti obrisana. Ako sve dosad niste bili na ovoj stranici, na njoj je vjerojatno aktivna opcija Keeping activity until you delete it manually.

Kliknite ispod toga na poveznicu Choose to delete automatically. Možete Googleu naložiti brisanje vaše povijesti pregledavanja YouTubea nakon tri mjeseca ili nakon 18 mjeseci.

Odaberite što vam više odgovara i potvrdite odabir. Dobit ćete obavijest ako će nešto biti obrisano odmah (zato što je starije od tri ili 18 mjeseci).

Što ako ne želite uopće pohranjivati povijest pregledavanja? Otvorite stranicu YouTube History i pogledajte kućicu na lijevoj strani. Tamo biste trebali vidjeti je li povijest pregledavanja YouTubea uključena ili nije.

Ako je želite isključiti, kliknite Change setting. Pojavit će se dvije kućice. U jednoj će pisati Include the YouTube videos you watch, a u drugoj Includes your searches on YouTube.

Odaberete li prvu obrisat će podatke o video zapisima koje ste pregledali, dok će druga obrisati povijest pretraživanja. Možete, naravno, odabrati i obje.

A što ako se želite riješiti cjelokupne povijesti pregledavanja odmah sad? Na stranici YouTube History kliknite sličicu s tri točkice na desnoj strani gornje tražilice.

Kliknite poveznicu Delete activity by. Možete odabrati hoćete li obrisati aktivnost tijekom prošlih sat vremena, prošlog dana, sve skupa ili u oviru kojeg ćete zadati. Tu ćete naći i poveznicu na automatsko brisanje koje smo već opisali.

(SB / Tportal)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...