UZ FILM ILI TEKMU: Trik od 30 feninga uz koji pečeni krompir postaje neodoljivo hrskav

Sočni iznutra, hrskavi izvana krompirići iz rerne odličan su prilog mesu, ali i samostalna grickalica

  • Jeste li znali

  • 08. Okt. 2019  08. Okt. 2019

  • 0

Za savršene pečene krompiriće dovoljno je nekoliko kašika palente, a kako bi bio još ukusniji poigrajte se začinima kao što je slatka ili ljuta mljevena paprika, origano, bijeli luk ili luk u prahu.

Krompir poslužite uz meso, ribu ili omiljenu televizijsku seriju, umjesto grickalica.

Sastojci za pečeni krompir: 

500 g krompira
3 velike kašike palente
2 kašičice mljevene paprike
so
ulje

Priprema:

1. Krompir operite, ogulite i narežite na četvrtine te osušite kuhinjskim papirom.

2. U posudi pomiješajte palentu, so, biber i mljevenu papriku pa uvaljajte krompir te ga stavite u namašćen lim.

3. Krompir ispecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 45 minuta, odnosno dok ne postane hrskav.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...