ZA PRSTE POLIZATI: Napravite zapečene mahune s jajima i oduševite ukućane…

Danas za ručak predlažemo brzu kombinaciju mahuna, jaja i sira, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 09. Okt. 2019  

  • 0

SASTOJCI

400 g mahuna iz konzerve

1 glavica luka

50 g maslaca

2 režnja bijelog luka

1 kašika sjeckanog peršina

2 kašike prezle

100 ml bijelog vina

2 jaja

200 ml mlijeka

60 g parmezana

sol i biber

PRIPREMA

U tavi rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnuti bijeli luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Zatim umiješamo prezlu i kratko je popržimo.

Sve zajedno prelijemo bijelim vinom, dodamo ocijeđene mahune, začinimo solju i biberom, po potrebi ulijemo malo vode, te na laganoj vatri kuhamo nekoliko minuta dok se mahune dobro ne ugriju.

Dno vatrostalne posude namažemo maslacem i u nju stavimo pripremljene mahune.

U zdjelici umutimo jaja, dodamo mlijeko, naribani parmezan, sve zajedno izmiješamo i prelijemo u vatrostalnu posudu preko mahuna.

Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta i poslužimo.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...