SPECIJALITET DANA: Danas za ručak napravite izvrsni PEČENI KROMPIR na grčki način, nema mu ravna….

Uz zdjelu zelene salate na stolu, ništa drugo vam i nije potrebno za ukusan ručak

  • Gastro

  • 10. Okt. 2019  

  • 0

SASTOJCI

2 kg krompira

1/4 šolje maslinovog ulja

sok od 1 limuna

4 čena bijelog luka

Malo soli

Svježe mljeveni biber

1 kašikica suhog origana

250 ml povrtnog temeljca

2 kašike parmezana

1 kašika sjeckanog peršina

PRIPREMA

Rernu zagrijtati na 200 stupnjeva Celzijusa.

Krompir oguliti i narezati na veće komade.

Tepsiju za pečenje podmazati puterom te u nju složiti narezani krompir. 

U mlaki temeljac uliti limunov sok, protisnuti bijeli luk, morsku sol, svježe mljeveni crni biber, origano, pa sve izmiješati i preliti preko krompira. Krompiri bi trebali „mokri“, ali ne da plivaju u vodi.

Peći oko pola sata, te potom izvaditi iz rerne i pažljivo okrenuti, posuti parmezanom, te nastaviti peći jos 20-ak minuta. 

Kad je krompir pečen, izvaditi ga iz rerne, dodati sitno nasjeckanog peršina i servirati uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(SB)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...