UBIJA MATIČNE ĆELIJE KARCINOMA: Ovaj čudotvorni prah snažniji je od kemoterapije i nema nuspojava za organizam, tamo gdje ga koriste ne znaju za RAK…

U kuhinjama Azije već dugo se koristi kao začin, a u tradicionalnoj medicini i kao izvrsna pomoć kod loše cirkulacije i slabe probave

  • Zdravlje

  • 16. Okt. 2019  

  • 0

No kurkuma je i puno više od toga, on je izvrstan prirodni lijek i za najveću pošast današnjice – karcinom.

Istraživanja koja su proveli britanski znanstvenici 2015. godine pokazala su da kurkumin (ekstrakt kurkume) puno uspješnije i sigurnije liječi rak nego kemoterapija i drugi konvencionalni oblici terapije karcinoma.

Vezano s tim postoji i zanimljiva izreka: „Kurkuma uništava rak, a ne pacijenta.“

A to, nažalost, ne bismo mogli reći i za kemoterapiju.

Osim toga, u zemljama u kojima se kurkuma svakodnevno jede puno je manji postotak ljudi koji obolijevaju od karcinoma nego što je to slučaj drugdje.

Dakle, kurkumin ne samo da uništava rak, nego ga i prevenira.   

Kurkumin – snažniji od kemoterapije i bez nuspojava


Iako kemoterapija ubija sekundarne stanice raka i smanjuje tumor, loša je vijest ta da ovaj konvencionalni tretman ne uništava ono najvažnije, a to su - matične stanice karcinoma.

Učinak kemoterapije je taj da se tumor smanjuje, ali istovremeno postaje i puno opasniji i maligniji te otporniji na konvencionalne tretmane i lijekove.

S druge strane, studije su pokazale da je kurkumin potpuno sigurna i djelotvorna pomoć konvencionalnom liječenju (u studiju su bile uključene osobe koje boluju od kolorektalnog karcinoma).

Dosad se kurkumin uglavnom primjenjivao samo kao pomoć uz konvencionalne načine liječenja karcinoma.

No pokazalo se da je ovaj ekstrakt dovoljno snažan sam po sebi te da se njegovom samostalnom primjenom postižu čak i bolji rezultati nego kada se kombinira s kemoterapijom.
 

Kurkuma uništava matične stanice raka


Prema istraživanjima, kurkumin sprečava nastanak opasnih sferoidnih formacija karcinoma (takve formacije zapravo ukazuju na to da je tumor napredovao, odnosno proširio se iz matičnih stanica, što je i najopasnije). 

No, osim što smanjuje markere karcinoma matičnih stanica, negativno djeluje i na ostale stanice karcinoma.

Kurkumin selektivno i sigurno uništava matične stanice karcinoma na način kako to ne mogu ni kemoterapija ni radijacija.

Matične stanice karcinoma najopasnije su jer su upravo one zaslužne za ponovno vraćanje raka i njegovo metastaziranje na druge organe.

Kurkumin je, dakle, toliko moćan da uništava matične stanice raka, a one zdrave pritom ne dira. Takvo svojstvo kurkumina naziva se selektivnom citotoksičnošću.

Time kurkuma, odnosno kurkumin, za razliku od kemoterapije i radijacije, zapravo pokazuje inteligentno djelovanje u liječenju karcinoma, što je presudno i za konačno izlječenje osobe.
 

Kako djeluje kurkumin

  • Maligne stanice primaju u sebe puno više kurkumina nego normalne i zdrave stanice. 
  • Kurkumin mijenja mikrookruženje stanica tako da ono postaje neprijateljsko prema malignim stanicama karcinoma, a da pritom štiti zdrave stanice.
  • Osim što uništava matične stanice raka, djeluje i tako da jako opasne, maligne stanice pretvara u benigne, čime i sam tumor postaje lako izlječiv.
  • Također, kurkumin ublažava nuspojave kemoterapije i drugih opasnih konvencionalnih tretmana.


Znanstvenici koji su istraživali djelovanje kurkumina zaključili su da se ovaj ekstrakt, koji se u ljekovite svrhe koristi već tisućama godina, dobro podnosi te da nema nikakvih značajnijih nuspojava.  

Kurkuma dokazano uništava karcinom te je izvrsna pomoć u samom liječenju ove bolesti.

Azijski narodi, koji stoljećima umjereno koriste ovaj začin, svojim primjerom pokazuju nam da bismo ga i mi trebali uvesti u svoju svakodnevnu prehranu.

Uvođenje kurkume u obroke, zajedno sa zdravim masnoćama i crnim paprom, odličan je način očuvanja zdravlja i prevencije karcinoma.

(SB / AZV)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...