MIRISI I OKUSI DJETINJSTVA: Danas pravimo tradicionalnu SOGAN DOLMU, nema joj ravne…

Naš današnji izbor za ručak pravi je specijalitet, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 30. Okt. 2019  

  • 0

SASTOJCI

1 glavica crvenog luka

400 g mljevenog mesa

100 g riže

50 g celera

2 dl pavlake

sok od jednog limuna

1 mrkva

sol

biber

aleva paprika

PRIPREMA

Očistite luk i zasijecite svaku glavicu pri vrhu. Stavite u lonac i kuhajte nekoliko minuta.

Izvadite, iscijedite i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu dodajte meso, mrkvu, celer, rižu, sol, biber i dobro izmiješajte.

Napravljenom smjesom punite glavice luka.

Prvi sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu a ostatak napunite.

Složite napunjene glavice luka u lonac i pospite alevom paprikom.

Pomastite i zalijte mlakom vodom.

Kuhajte na većoj temperaturi, a kasnije smanjite temperaturu.

Prilikom seriviranja pospite s sokom od limuna ili pavlakom.

Prijatno!

(SB)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...