UKUSNE I MIRISNE: Napravite krofne sa marmeladom i uživajte u ovim jesenskim danima

Uz malo strpljenja napravite savršenu poslasticu

  • Gastro

  • 31. Okt. 2019  31. Okt. 2019

  • 0

SASTOJCI:

500 gr brašna 

250 ml mlijeka 

1 svježi kvasac 

½ kašike šećera 

4 žumanca 

50 gr šećera u prahu 

50 ml ulja 

1 kašika naribane korice limuna 

3 kašike konjaka 

1 vanilin šećer 

200 gr džema od marelice 

PRIPREMA: 

1. Kvasac otopite u mlakom mlijeku sa šećerom i ostavite da se udvostruči. 

2. Žumance i šećer u prahu umutite i dodajte ulje. 

3. U smjesu dodajte kvasac i pustite da se "odmori" 30 minuta. 

4. Dodajte vanilin šećer, koricu od limuna, konjak i brašno pomiješano sa solju. 

5. Umutite mikserom oko 15 minuta dok ne dobijete glatko i mekano tijesto. 

6. Razvucite ga na pobrašnjenoj površini, a onda i razvucite na debljinu prsta, pa pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči. 

7. Tijesto režite kalupom i pržite u dubokom ulju. 

8. Tople krofne punite džemom, pospite šećerom u prahu i servirajte. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...