NEVIĐENA BLAMAŽA U NARODNOJ SKUPŠTINI: „Vi odgovarate Dodiku jer prikrivate kriminal, ali imate veliki problem jer ste kadar Zorana Tegeltije, a Dodik će SKRŠITI SVE NJEGOVE KADROVE…“

Burno je bilo na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske

  • Politika

  • 01. Nov. 2019  01. Nov. 2019

  • 0

Redovna diskusija na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na temu revizorskih izvještaja u manjem bh. entitetu izazvala je žustru raspravu.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović u svom je izlaganju teško optužio glavnog revizora RS-a Jovu Radukića, piše „Slobodna Bosna“.

„Gospodin Jovan Radukić je specijalna inspiracija za nas laike. Zbog čega ste gospodine Radukiću saslušavali revizore da bi ste doznali ko mi odaje informacije o vašim nečasnim radnjama“, upitao je Vukanović Radukića nakon čega ga je predsjedavajuća prekinula i upozorila da se vrati zadanoj temi.

Uslijedila je reakcija narodnog poslanika Miladina Stanića, koji je upozorio predsjedavajuću da krši poslovnik prekidanjem Vukanovića, a nakon što se sve smirilo i Stanić dobio opomenu, Vukanović je nastavio s izlaganjem.

„Dakle, konkretno pitanje za revizora je da li je tačno da je saslušao da je pozvao na saslušanje pojedinačno: Renatu Kužet, Miru Raljić, Miru Savić i Snježanu Tubić i od njih tražio informacije ko je meni dao podatke šta se dešava iza kulisa u glavnoj reviziji? Dok smo imali glavnog revizora, gospodina Čeku i Snjegotu, to je bila ozbiljna revizija Republike Srpske, ozbiljna institucija koja se trudila da radi ozbiljno svoj posao, a od kad je došla ova marioneta vlasti Jovo Radukić, od tad je to pokojna revizija…“, kazao je Vukanović i zaradio upozorenje predsjedavajuće koja ga je upozorila da se s poštovanjem odnosi prema glavnom revizoru.

Opet je reagirao narodni poslanik Miladin Stanić i nakon verbalnog okršaja s predsjedavajućom Skupštine, Vukanović je nastavio:

„Apsolutno se držim poslovnika, ja imam pravo i konkretne dokaze na koje mi gospodin Radukić ni prošli put nije odgovorio i kažem da je on marioneta vlasti. A, sad ću vam reći kako se pojedinačno vrše revizije, kako se daju ocjene i kako se radi po političkim instrukcijama koje on dobija. Da li je gospodin Goran Ćetojević, inače Dodikov revizor u Glavnoj službi za reviziju, a meni je drago što je Dodik pomno pratio moju prošlu diskusiju, da li je tačno da je Dodik zvao Ćetojevića na razgovor i da li ga je pitao je li istina ono što Vukanović kaže da smijenimo Radukića? Vi odgovarate Dodiku jer dobrim dijelom prikrivate kriminal, međutim ima za vas jedna otežavajuća okolnost, jer ste vi kadar bivšeg ministra finansija Zorana Tegeltije u SNSD-u. I upravo, pošto hoće Dodik da skrši sve kadrove i krila Zorana Tegeltije i vi bi se uskoro mogli naći na ledu“, kazao je Vukanović, piše „Slobodna Bosna“.

Nakon žustrog uvoda, narodni poslanik Vukanović počeo je s pojedinačnim nabrajanjima sumnjivih izvješaja glavnog revizora RS-a.

„Krenućemo od `Nikole Tesle`. Da li je tačno, gospodine Radukiću da je reviziju radila gospođa Nada Trninić i da li je tačno da je to ona ista čuvena Nada Trninić koja je zaposlila kćerku u `Pošti Srpske` zato što je dala pozitivan izvještaj? Da li bi izvještaj o radu Studentskog centra Nikola Tesla bio takođe pozitivan, a ne negativan, da je zaposlen sin ove revizorke koja tako daje ocjene i na najsramniji način trguje time? Da li je tačno gospodine Radukiću da je mišljenje revizije o Domu zdravlja Banjaluka promijenjeno iz rezerve u pozitivo i da li ste vi dali nalog Miri Raljić da se mišljenje promijeni u pozitivno? Da li je tačno da ste Zoranu Babiću, koji je sad pomoćnik ministra finansija, dali namjerno negativno mišljenje, jer kad je negativno mišljenje svi izvještaji idu u Tužilaštvo, i to se sad tamo krčka i po potrebi možete sa njim da radite šta hoćete“, upitao je Vukanović pa nastavio sa konkretnim predmetima.

„Vi ste gospodine Radukiću radili reviziju Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite. Laički rečeno, imate na računu nula maraka, a vi uđete u crveno 15 miliona da bi ste nešto platili. To je školski primjer zašto treba dati negativno mišljenje. Zašto ste dali mišljenje s rezervom? Koga ste slali da vrši reviziju kabineta predsjednika Republike, pa nije smjela dati ni jednu preporuku na pozitivno mišljenje. Takav strah vlada. Da lije tačno da ste Nenada Dmitrovića iz Drvara skinuli kao vođu tima a da ste ga vratili na funkciju nakon poziva gospodina Špirića i Stevandića koji su zaštitili svog čovjeka iz Drvara?

Kojom čarolijom ste Domu zdravlja dali mišljenje s rezervom? Tu je Miroslav Karać, revizor koji ima završen privatni fakultet, inače vlasnik poslastičarnice Delicija, a njegov otac je vlasnik Drvna industrije Karać iz Laktaša, inače vrlo blizak vladajućim strukturama. On se razumije u reviziju kao ja u nuklearnu fiziku. Njega uvijek šaljete na teren skupa sa Andreju Đuranović, jer on pojma nema, ali je poslušan, a vama trebaju upravo takvi“, kazao je Vukanović, piše „Slobodna Bosna“.

(SB)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...