Regija
DRAGAN MARKOVINA, BRUTALNO ISKREN: Kako smo došli do toga da se Zdravka Mamića u Bosni i Hercegovini nagrađuje…
Prije 11 min0
Tradicionalno jelo iz naših krajeva naš je današnji odabir, donosimo recept za 4 osobe
Gastro
13. Nov. 2019
0
SASTOJCI
500 g debelih kora za savijače
500 g svježeg kravljeg sira
1 dl ulja
1 vrećica praška za pecivo
3 jaja
3 dl mineralne vode
PRIPREMA
Izgnječite sir i potom mu dodajte prethodno izmućena jaja.
U dobivenu smjesu stavite prašak za pecivo, malo ulja, pa sastojke dobro izmiješajte dok se masa ne sjedini.
U sjedinjenu smjesu dodajte pola čaše mineralne vode.
Lim za pečenje premažite s uljem. Ostatak ulja pomiješajte s 1 dl mineralne vode.
Na dnu lima za pečenje poredajte dvije kore i premažite ih smjesom ulja i meneralne vode. Zatim uzmite koru po koru i zgužvanu utapajte u pripremljenu smjesu od sira i jaja. Natopljene kore slažite jednu do druge u lim za pečenje. Pripazite da vam kore nisu previše zbijene niti natopljene s previše fila.
Kad popunite lim za pečenje zgužvanim korama, preklopite ih s još dvije kore, jednu preko druge.
U zagrijanoj pećnici na 200°C pecite gibanicu oko 45 minuta.
I, ne zaboravite jogurt.
Prijatno!
(SB)
Regija
DRAGAN MARKOVINA, BRUTALNO ISKREN: Kako smo došli do toga da se Zdravka Mamića u Bosni i Hercegovini nagrađuje…
Prije 11 min0
Jeste li znali
BIO JE HEROJ, JEDAN OD NAJVEĆIH, TRN U OKU USTAŠA I ČETNIKA: Ono što je radio graničilo je s ludošću, pohodom na ČEVLJANOVIĆE oduševio je Tita, a onda su ga likvidirali….
Prije 17 min0
Zabava
VIC DANA: Sreo Hercegovac Japanca, a onda krenu priča o najvažnijim stvarima u životu…
Prije 20 min0
Sport
IMA SE, MOŽE SE: Zavirite u novu vilu Luke Modrića u Madridu, pogledajte za šta je iskeširao 24 MILIONA MARAKA…
Prije 23 min0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo legendarne PEKSIMETE, još ako imate domaćeg kajmaka i sira… (VIDEO)
11. Dec. 20190
Gastro
LAGANO, BRZO, JEFTINO: Napravite puru sa gljivama na ovaj način i riješite pitanje večere
12. Dec. 20190
Gastro
SPECIJALITET SA SJEVERA AFRIKE: Napravite punjeni paradajz na ALŽIRSKI NAČIN i oduševite ukućane…. (VIDEO)
12. Dec. 20190
Gastro
ZAGRIJAVANJE PRED PRAZNIKE: Napravite izvrsne domaće TULUMBE i oduševite ukućane… (VIDEO)
Prije 22h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.