ZDRAVA VARIJANTA PREDIVNOG UKUSA: Napravite domaći kečap, pa onda možete šta god hoćete

Možete ga koristiti, između ostalog, i kao gotovi sos za paste

  • Gastro

  • 15. Nov. 2019  15. Nov. 2019

  • 0

SASTOJCI:

5 kg paradajza (birajte mesnate) 

100 ml vinskog sirćeta 

sol po zelji 

šećer 50 g 

PRIPREMA: 

1. Paradajz prepoloviti i složiti u jedan sloj (koža prema gore) u tepsiju. 

2. Peći na 180°C dok koža ne poprimi crnu boju. 

3. Ostaviti da se ohladi. 

4. Odvojiti, onda, tečnost i kožu, ostaviti samo mesnati dio paradajza. 

5. Ispasirajte paradajz . 

6. U šerpu stavite ispasirani paradajz, sirće, sol, šećer. 

7. Kuhajte na laganoj vatri 2 do 3 sata (duže će vam trajati). 

Pakovanje

Vruć kečap sipajte u zagrijane tegle ili flaše. 

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)     

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...