DANAS U KUHINJI GLUMIMO TALIJANE: Na brzinu napravite salatu sa tjesteninom Farfalle i oduševite ukućane…

Naš današnji izbor glavnog jela je čuveni talijanski specijalitet, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 04. Dec. 2019  

  • 0

SASTOJCI

350 g tjestenine Farfalle po izboru

100 g umaka Pesto Genovese

200 g crvene paprike babure 200 g purećih prsa

100 g kukuruza iz limenke

100 g celera

40 g  ekstradjevičanskog maslinovog ulja

PRIPREMA

Zakuhajte vodu, nakon što zakuha dodajte sol i skuhajte tjesteninu Farfalle prema uputi na pakiranju.

Dok se Farfalle kuhaju, ispecite pureća prsa; maknite s vatre i kad se ohlade na sobnu temperaturu, izrežite ih na trakice.

Narežite crvenu papriku baburu na kockice. Narežite celer na vrlo tanke kriške.

Pažljivo procijedite Farfalle, polijte ih s malo ekstradjevičanskog maslinova ulja i pričekajte da se ohlade na sobnu temperaturu. Nakon što su se ohladile, umiješajte umak Pesto Genovese, kockice crvene paprike babure, trakice pečenih purećih prsa, kukuruz i narezani celer.

Dobro promiješajte i poslužite na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...