IFET FERAGET PRECIZIRAO: Sud nije naredio novo vještačenje u predmetu Dženan Memić

Ifet Feraget, advokat i punomoćnik porodice Memić, povodom današnjeg saopćenja za javnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo istakao je da sud nije naredio novo vještačenje u predmetu Dženan Memić.

  • Društvo

  • 13. Dec. 2019  

  • 0

On je istakao da je nakon što je postupajući tužilac Sead Kreštalica na današnjem nastavku glavnog pretresa pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, koji se vodi protiv optuženih Ljube i Bekrije Seferović, dostavio sudu nalaz vještaka saobraćajne struke Ištvana Bodala iz Novog Sada, te predložio da sud izvrši uvid u taj nalaz i pozove tog vještaka radi pojašnjenja njegovog navodnog učešća u izradi nalaza i mišljenja Centra za vještačenje Zenit iz Banje Luke, sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović bio više nego jasan kada je tužiocu Kreštalici jasno rekao da nalaz Instituta za forenziku i projektovanje Ištvan Bodalo nema potpisa vještaka, nema datuma niti pečata.

Feraget je dodao da sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović ponovo bio više nego jasan kada je tužiocu Kreštalici rekao kako zna da je sud dao naredbu timu vještaka kojeg čine Dragan Salić, Aleksandar Jefić i Slaviša Stojinić, a koji je upotpunjen od doktora Vlade Markovića.

Iz prethodno navedenog, prema riječima Ifeta Ferageta, je i više nego jasno da Kantonalni sud u Sarajevu nije odredio novo vještačenje u predmetu Džena Memić.

"Važno ja naglasiti da je nalazom Centra za vještačenje Zenit Banja Luka, koji je pred sudom prezenitran 15. novembra 2019. godine, već utvrđeno da se saobraćajna nesreća nije desila, kao što je to prethodno svojim nalazom utvrdio i Mirsad Kulović. Napominjem da je protiv tužioca Seada Kreštalice otac ubijenog Dženana, Muriz Memić, 5. oktobra 2018. godine podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH, kao i protiv ostalih osam tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji su radili na ovom predmetu, na čelu sa tadašnjom glavnom kantonalnom tužiteljicom Dalidom Burzić, te velikog broja policijskih službenika MUP KS i sudskih vještaka te da je Tužilaštvo BiH već otvorilo istragu protiv određenih lica. Ovo tužilaštvo treba vršiti provjeru svih navoda vezano za ‘navodni nalaz vještaka iz Novog Sada", stajališta je Feraget.

On je na kraju naglasio da se morao oglasiti u javnosti radi potpunog i tačnog informisanja javnosti s obzirom na to da se, kako kaže, plasiraju informacije koje mogu imati štetan utjecaj na tok i ishod ovog sudskog postupka.

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...