A TAKO GA MALO KONZUMIRAMO: Ovo povrće je izvor vitamina K koji pomaže kod zgrušavanja krvi, ali...

Nekim osobama koje uzimaju lijekove za razrjeđivanje krvi savjetuje se dijeta s malo vitamina K

  • Zdravlje

  • 22. Dec. 2019  22. Dec. 2019

  • 0

Karfiol je izvor vitamina K koji pomaže kod zgrušavanja krvi.

Nekim osobama koje uzimaju lijekove za razrjeđivanje krvi savjetuje se dijeta s malo vitamina K, pa ljekari upozoravaju da nagla promjena unosa vitamina K može dovesti do zdravstvenih problema poput krvarenja.

Ipak, budući da karfiol nema toliko vitamina K kao povrće poput špinata ili kelja pupčara, uobičajene količine karfiola vjerovatno neće predstavljati problem.

Ali ako počnete jesti puno tog povrća i još uzimate sredstva za razrjeđivanje krvi, obavezno se konsultujte sa ljekarom.

Ako ste na dijeti, pripazite i u kojoj kombinaciji jedete karfiol, naprimjer, preliven topljenim sirom ili u kombinaciji sa suhim mesom.

Tako da... Poslušajte savjete.

(Oslobođenje)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...