POTRESNO SVJEDOČENJE NA SUĐENJU GENERALU ATIFU DUDAKOVIĆU: „Niko nije bio tu, svi su pobijeni…“

Svjedokinja Ljiljana Novaković izjavila je na jučerašnjem suđenju da je u selu Krnjeluša u Bosanskom Petrovcu ostao njen stric Ilija Stupar i da je nestao

  • Hronika

  • 25. Dec. 2019  25. Dec. 2019

Na suđenju Atifu Dudakoviću i još petnaestorici pripadnika i komandanata Petog korpusa Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine, svjedok Tužilaštva BiH Slavka Stipić ispričala je da su posmrtni ostaci njenog oca Miće i brata Dušana Ćulibrka pronađeni u dvorištu kuće u selu Oraško Brdo u opštini Bosanski Petrovac 1995. godine.

- Kompletni posmrtni ostaci oca pronađeni su 2013. godine. Izvršena je identifikacija, preuzeli smo posmrtne ostatke i oni su sahranjeni u Prijedoru 2016. godine - navela je Stipićeva.

Na pitanje odbrane da li je iko vidio da su njen brat i otac ubijeni, ona je odgovorila da niko nije ni bio tu, jer su svi pobijeni.

Svjedokinja Ljiljana Novaković izjavila je na jučerašnjem suđenju da je u selu Krnjeluša u Bosanskom Petrovcu ostao njen stric Ilija Stupar i da je nestao. Ona je navela da je rođak ispričao njenim roditeljima, koji su to prenijeli njoj, da je stric ostao u svojoj kući i da je nestao iz nje.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...