SAVRŠENO ZA KUHARE POČETNIKE: Ukiselite krastavce na ovaj način i uživajte do proljeća

Ovo je brz način da pripremite kisele krastavce

  • Gastro

  • 25. Dec. 2019  25. Dec. 2019

  • 0

SASTOJCI:

20 krastavaca izrezanih na kriške 

2l vode 

½ šolje soli 

6 kašika šećera 

4 šolje vode 

4 šolje jabukovog sirćeta 

4 kašike mljevene kurkume 

4 kašike sjemenki senfa 

1 kašika sjemenki celera 

PRIPREMA: 

1. U dvije litre vode otopite so. 

2. Potopite krastavce i ostavite da odstoje dva sata. 

3. Dobro ocijedite i isperite dva puta. 

4. U šerpi pomiješajte četiri šolje vode sa sirćetom, kurkumom, i sjemenkama senfa i celera. 

5. Pustite da provrije pa dodajte krastavce. 

5. Kuhajte desetak minuta na laganoj vatri. 

6. Krastavce pakujte u sterilizirane tegle.  

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)          

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...