PONOVO SE ZATRESAO BALKAN: Novi zemljotres uznemirio stanovnike Albanije, osjetio se i u Crnoj Gori...

Prema preliminarnim podacima obrade, žariste ovog zemljotresa locirano je na dubini od 15 km, prenosi RTCG

  • Hronika

  • 01. Jan. 2020  

  • 0

Zemljotres manje jačine, sa epicentrom 26 km sjeverozapadno od albanskog Drača, registrovan je jutros u dva sata i 53 minuta, saopštio je Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

 

Jačina zemljotresa u žaristu iznosila je 3,7 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV-V stepeni Merkalijeve skale (MCS).

Prema preliminarnim podacima obrade, žariste ovog zemljotresa locirano je na dubini od 15 km, prenosi RTCG.

“Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalnu štetu u epicentralnom području”, saopšteno je iz Zavoda za seizmologiju

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...