TAKO SE TO RADI: Pročitajte kakvu je čestitku Denis Zvizdić uputio Republici Hrvatskoj u povodu preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije...

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku predsjedniku Sabora Republike Hrvatske Gordanu Jandrokoviću i premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću povodom preuzimanja predsjedavanja Vijećem Evropske unije

  • Politika

  • 02. Jan. 2020  

  • 0

"Najiskrenije vam čestitam šestomjesečno predsjedavanje Vijećem Evropske unije koje u Bosni i Hercegovini vidimo kao period snažnog reafirmiranja važnosti projekta proširenja Evropske unije na prostor zapadnog Balkana, koji u strateškom, geografskom, historijskom i kulturološkom smislu pripada porodici evropskih zemalja. Jedan od dva ključna vanjskopolitička cilja BiH jeste punopravno članstvo u EU. To je, uz NATO integracije, prioritet koji nema alternativu i koji BiH  treba osigurati permanentni mir, dugoročnu stabilnost i ekonomski prosperitet. Bosna i Hercegovina je bila, jeste i želi ostati vidljiv i pouzdan partner u procesima euroatlantskih integracija i kreiranja mira i stabilnosti u regionalnim i međunarodnim okvirima", poručio je Zvizdić.

Imajući u vidu da je u proteklih nekoliko godina Bosna i Hercegovina napravila značajne pomake na putu evropskih integracija, očekujemo da u toku vašeg predsjedavanja, evropska orijentiranost i ostvareni napredak Bosne i Hercegovine na putu evropskih integracija, bude ispravno promoviran, te da u konačnici rezultira dobivanjem statusa kandidata za Evropsku uniju, navodi.

"To bi bila najbolja i najkonkretnija poruka i podrška Bosni i Hercegovini i očekivanoj zajedničkoj evropskoj budućnosti, i BiH, kao i čitavog regiona", kaže se u čestitki predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupstine BiH Denisa Zvizdića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...