ZA PRSTE POLIZATI: Danas pravimo pečeni krompir u kori s nadjevom od sira i milerama… (VIDEO)

Za sat vremena do obroka kojeg obožavaju Francuzi

  • Gastro

  • 03. Jan. 2020  

  • 0

SASTOJCI

4 velika krompira

120 g svježeg posnog sira

100 g milerama

1 vezica vlasca

mješavina začina (provansalska)

ulje

sol

PRIPREMA

Krompir s jedne strane izbodemo po površini i stavimo u čistu zdjelu. Krompire premažemo maslinovim uljem i stavimo u pećnicu na 200°C s izbodenom stranom prema dolje na rešetku.

Za to vrijeme pripremo nadjev od sira. U sjeckalicu stavimo mileram i svježi posni sir, začinimo ih mješavinom začina te izradimo u jednoličnu kremu.

Nakon 1 sat krompire izvadimo iz pećnice. Viljuškom preko svakog krompira izbodemo po sredini jednu liniju i rastvorimo krompire. Otvorene krompire prelijemo umakom od milerama i posnog sira. Na vrh posipamo svježe sjeckanog vlasca.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...