VUČIĆ OTVORIO KARTE: „Kosovo je dio Srbije, a Republika Srpska i Crna Gora to nisu, moja je obaveza da…“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na TV Pinku

  • Regija

  • 03. Jan. 2020  

  • 0

Vučić je rekao da će donijeti konačnu odluku o odlasku u Crnu Goru u narednih 24 ili 36 sati.

- To je moja želja da budem sa srpskim narodom - rekao je on.

Vučić je kazao da je Kosovo dio Srbije, ali da Republika Srpska i Crna Gora to nisu, ali da je njegov posao da brine o Srbima koji žive svuda.

Kazao je da Srbija pomaže Srbe u Crnoj Gori da opstane na svojim ognjištima.

- Pokušali su sve vreme da govore da sam se dogovarao sa Milom Đukanovićem, pa kad su shvatili da su pogrešili stali su i začudili se o čemu se radi - kazao je Vučić.

- Dovoljno je da vidite sinoć duel u Hrvatskoj. Mislim da to govori koliko je Srbija danas snažnija i važnija. Kada vas vređaju u Hrvatskoj, ja razumem zašto je to. Zato što ih je Srbija na diplomatskom planu porazila 2015. godine - rekao je Vučić i dodao da Srbija stiže Hrvatsku u ekonomskom jačanju.

- Tu vrstu frustracija da oni u Srbiji određuju ko će u Srbiji da vlada, ne biste me toliko pominjali da za Srbiju nisam bar malo dobar - kazao je on.

Vučić je rekao i da se radovao posjeti Crnoj Gori, te kako vidi da mnogi nisu sretni, ni u režimu, a ni neki drugi. 

- Što se tiče Crne Gore, mnogo sam se radovao poseti, vidim da nisu srećni ni u režimu a ni neki drugi - kazao je Vučić.

Dodao je da se ne plaši Amfilohija i da je on bio kod patrijarha Irineja, te za njega postoji Srpska crkva.

- Bio sam kod patrijarha izneo mu ovu ideju, patrijarh je pružio blagoslov i onda sam tek rekao da postoji mogućnost odlaska. Ovo nije zvanična ni radna poseta Crnoj Gori, za privatne posete nemate obavezu da se prijavljujete. Ako budem išao svakako ću se najaviti, ukazati kakve su mi namere i koliko želim da se zadržim. Ne mislite valjda da se zvaničnici Crne Gore najavljuju kada dolaze u Srbiju? - upitao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...