MOŽE I "MIKADO", SAMO JE MALO SKUPLJE: Ukusna japanska torta čiji je glavni sastojak čokolada sa rižom

Nevjerovatan spoj ukusa koji je idealan za sve svečanosti

  • Gastro

  • 03. Jan. 2020  03. Jan. 2020

  • 0

Potrebno je:

  • 400 g čokolade sa rižom;
  • 150 ml slatke pavlake;
  • 250 g sira mascarponea;
  • kora od limuna;
  • 150 g višanja iz kompota;
  • 1 šlag krem od vanile;
  • 2 krem šlaga od čokolade;
  • 350 ml mlijeka.

Za ukrašavanje:

  • 1 krem šlag od vanile;
  • 125 ml mlijeka;
  • 50 g čokolade za kuhanje.

Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promiješati.

Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje 2 sata u frižideru.

Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna, piše Stvar ukusa.

Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati ocijeđene višnje, zatim preostali krem.

Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od čokolade i sipati preko krem šlaga od vanile.

Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek papir.

Ohladiti je i izlomiti na veće komade i obložiti s njom vanjski dio torte.

Šlag od vanile pripremiti po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu.

Prijatno!:)

(SB/B92)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...