A EVO I NJE: Napravite cicvaru na ovaj način, malo šta jefitinije danas možete skontati

Veoma važno kod cicvare jeste da neprestano miješate, a poželjno je da sastojci budu domaći i svježi

  • Gastro

  • 03. Jan. 2020  03. Jan. 2020

  • 0

SASTOJCI:

1,5 dl mlijeka

2 kašike pšeničnog brašna (meko brašno)

3 kašike ulja

2-3 kašike skorupa (kajmak)

200 gr domaćeg sira (izmrvljenog)

2 kašike domaće pavlake

PRIPREMA:

1. U dublju tavu naspemo ulje i mlijeko. Stavimo da provri na srednjoj vatri.

2. Nakon što mlijeko i ulje provre dodajte 2 kašike brašna. Miješajte sve dok smjesa ne postane glatka, odnosno bez grudvica.

3. Kada se smjesa zgrudva dodajte skorup.

4. Kada se skorup otopi dodajte izmrvljeni sir.

5. Kada se sir istopi dodajte domaću pavlaku.

6. Miješajte sve dok se smjesa ne krene odvajati od tave.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...